Svenska    English

kollektivet@vildvaxande.org

Start

Urvision

Texter

Ljudfiler

Filmer

Länkar

Om oss


Urvision 2013, 11-17 augusti
För sjunde året i rad anordnar vi nu Urvision!

Urvision är ett läger med fokus på ursprungligt leverne. Vi bjuder in dig som längtar efter ett liv bortom civilisationen till en vecka av visionerande, nätverkande och kunskapsutbyte. En inspirerande vecka där vi blir en del av det vilda igen och kan hämta energin för att fortsätta våra egna vägar mot en värld i balans. Vår vision av lägret är en vecka fylld av alla olika aspekter som ett jägar- och samlarliv kan innefatta. Vi eftersträvar ett helhetsperspektiv som berör det praktiska, mentala, sociala och spirituella aspekterna av ett liv i skogen.

Urvision är donationsbaserat, så vi ber alla att bidra med vad de kan för att det hela ska gå runt. Maten är vegansk och paleo, och lagas gemensamt över öppen eld. Ta gärna med mat att bidra med till det gemensamma köket om du kan. Vi ser gärna att du stannar hela veckan, samtidigt som alla är fria att komma och gå.

Urvision har en cirkelstruktur, vilket betyder att det inte finns någon specifik person som bestämmer, utan att vi alla tar ansvar för lägret. Vi hoppas att alla ska ta del av vardagliga aktiviteter och att vi skapar en atmosfär där alla känner sig trygga i att ta beslut, anordna workshops samt ta på sig ansvar. Vi vill skapa en stämning där det ska känns tryggt att vara sig själv. Det betyder också att vi som grupp kan lyfta medvetenheten om beteenden och mönster som vi har fått med oss från civilisationens verklighet. Lägret är en drog och alkoholfri plats. Vi ber er att lämna era husdjur hemma.

Urvision är också ett barnläger, där vildmarken blir en lekplats! Vi vill speciellt bjuda in familjer, äldre personer och personer med speciella behov, så känn er välkomna! Vill ni komma men tycker det verkar knepigt med transport, kontakta oss, så kanske vi kan hjälpa till.

Vi behöver din hjälp för att organisera Urvision! Säg till i förhand om du kan hjälpa oss!

För mer information, vad man ska ta med sig, vägbeskrivning etc. kontakta oss på kollektivet@vildvaxande.org och säg till när ni kommer, hur många ni är, samt om ni vill anordna en workshop!

För ett liv i harmoni med naturen!
Det Vildväxande Kollektivet i samarbete med Föreningen Naturliv

 


Dead Society
En film av Thomas ToivonenVargatid
Ett zine för en ursprunglig relation till Moder Jord


Fimbulvinter - Anarko-primitivism på svenska
Civilisationskritisk blogg


Teaching Drum Outdoor School
Skola för ursprungligt leverne


Paleo-life
Forum för ursprungligt leverne